Voor Patienten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque adipiscing orci.

Voor Artsen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque adipiscing orci.

Voor Onderwijs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque adipiscing orci.

Bezoekadres

Bravis ziekenhuis

Locatie Bergen op Zoom
Boerhaaveplein 1
4624 VT Bergen op Zoom

Tel: 088-7067697

ISO 9001-2008

Op 16 december is het pijncentrum van ons ziekenhuis bezocht door een auditteam in het kader van een nieuwe ISO-certificeringsperiode van 3 jaar. Door middel van interviews, werkplekbezoeken binnen en buiten het pijncentrum en documentstudie hebben we deze dag succesvol kunnen afsluiten. Vrijdag 27 december is het ISO-certificaat voor een periode van 3 jaar opnieuw erkent aan het "Multidisciplinaire Pijncentrum" van het Bravis Ziekenhuis, lokatie Bergen op Zoom

Presentatie bedrijfsartsen

Op dinsdag 19 november is er door de pijnteams van het Lievensberg ziekenhuis en het Franciscus ziekenhuis een presentatie gegeven op de scholingsavond voor de bedrijfsartsen van Zuidwest Nederland. Tijdens deze presentatie is er onder andere aandacht geweest voor de epidemiologie van pijn, de zorgpaden en de behandeling van schouderklachten.

Inschrijven congres

Vanaf 1 oktober 2013 is het mogelijk om in te schrijven door deelname aan het 4th International Biannual Pain Congress. Op 29 en 30 september 2014 zijn de echo cursussen, het wetenschappelijk programma vindt plaats van 1 tot en met 4 okober 2014. Meer informatie over het programma en de workshops is te vinden op www.paincongress.org.

Presentatie MS verpleegkundigen

Op donderdag 26 september is er door leden van het pijnteam een presentatie gegeven op de jaarlijkse scholingsdag voor de landelijke vereniging voor MS verpleegkundigen. Tijdens deze presentatie is neuropatische pijn en de behandeling hiervan toegelicht. Daarnaast is er een case report besproken over Neurostimulatie bij failed back surgery in combinatie met MS.

Pijnbestrijding via CADD SOLIS PCIA

In het Lievensberg Ziekenhuis is in een trial gestart voor pijnbestrijding via CADD SOLIS PCIA op afdeling Gyneacologie. De pomp zal worden ingezet bij patiënten gedurende de eerste 72 uur na hun operatie. Tijdens de proef periode, welke loopt van september tot november, zal worden gekeken naar de mate van pijnstilling en de ervaringen voor de afdelingen en patiënten.

Start studie wortelganglion

Naast de vier bestaande RCT's( inter-rater, facet, discus en SI gewricht) is er een vijfde studie gestart; RCT DRG. Net als de huidige studies is dit ook een multi center studie die wordt uitgevoerd in het Franciscus en het Lievensberg Ziekenhuis.

Mystery guest

Op donderdag 27 juni 2013 is het pijncentrum bezocht door een mystert guest, verschillende mystery guests zijn ziekenhuis breedt de poli klinieken langs gegaan als onderdeel van een tevredenheidsonderzoek en patientenparticipatie. De onderwerpen bejegening, uitstraling en sfeer werden beoordeeld als goed en het bezoek aan het pijncentrum werd positief ervaren.

Bedside Teaching

Op maandag 25 maart heeft er wederom een succesvolle bedside teaching plaatsgevonden. 7 enthousiaste huisartsen hebben deelgenomen aan de Bedside Teaching. Waar op een informele manier aandacht is besteedt aan zowel theorie als pijnbehandelingen live op de OK.

Interieur aanpassing

Op vrijdag 30 novemer zijn er op het pijncentrum nieuwe banken geplaatst ter vervangingen van de houten stoelen. Dit om een warmere uitstraling te creeën maar bovenal om het comfort voor de patienten te verbeteren.

Bedside Teaching

Maandag 26 november hebben 8 enthousiaste huisartsen deelgenomen aan de Bedside Teaching. Waar op een informele manier aandacht is besteedt aan zowel theorie als pijnbehandelingen live op de OK. De bedside teaching geeft handvaten bij het diagnosticeren, de behandelingen die zelf kunnen worden gestart en wanneer er indicaties zijn voor doorverwijzen naar de tweede lijn.

Bedside Teaching

Op maandag 26 november 2012 zal er wederom een avond worden georganiseerd ten behoeve van Bedside Teaching. Dit biedt huisartsen/ medisch specialisten de mogelijkheid om meer inzicht te verkrijgen in pijnbehandelingen.

Bezoek UMCG

Op maandag 15 oktober is het pijncentrum van het Lievensberg ziekenhuis op bezoek geweest in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hierbij werd informatie en ervaring uitgewisseld betreffende  ISO certificering en het wetenschappelijk onderzoek wat in het Lievensberg ziekenhuis plaatsvind.